Kyaiktiyo,
Pyay, Bagan
ו- Inle
13.11.12
התחנה הבאה היתה הר Kyaiktiyo – שסלע הזהב האדיר שניצב על פסגתו הוא אחד מהמקומות החשובים ביותר לבורמזי
הממוצע. משאית עמוסה סחורה
אנושית מקומית לקחה אותנו בדרך חתחתים תלולה אל ראש ההר (מסתבר שהתפלחנו להסעה
שאסורה לתיירים. אופס), ובכל פעם שנגלה המקדש, העיניים סביבנו ברקו בהתרגשות, חלק
החלו להתפלל חרש לעצמם.
השתרכנו
הלאה בחום המטורף לאורך הרכס, בין כפרים קטנים של שוכני ההרים. הפרנסה המקומית
מתבססת בעיקר על יצור תרופות במתכונים ביתיים – מעיים של עז, עקרבים שחורים
ונשל נחש כיכבו בתפריט לכאבי בטן ושחרור שרירים תפוסים.
סוף
סוף, נחשפנו לאוכל הבורמזי הטיפוסי. במסעדות הקטנות שלאורך הכפר ניצבים תבשילי קארי (הכלאה משונה בין סיני להודי, עם עוד קצת שמן לוידוא
הריגה) בסירי אלומיניום בפתחי המסעדות, ואיתם מגיעות המוני צלוחיות עמוסות בעיסות
דגים מיובשים ושאר ירקות.
ממשיכים
להתגלגל. ב- Pyay
מצאנו אוירה שמחה ושוק ענק ומגניב, שהזכיר לנו שוב כמה כיף להיות סלב (וכמה מסריח
דג מלוח). ב- Bagan
חיכו בין השדות מקדשים יפים כמו ציור מתחילת האלף הקודם, מזמינים שיטוט באופניים
אל תוך נבכי העבר המפואר. וב- Inle גילינו אינסוף קסם באגם,
שחסידות, שחפים וקורמורנים חגים מעל מימיו השקטים. דייגים עם רשתות במבוק שולים
מתוכו דגים, משיטים את סירותיהם ברגל אחת (יאללה שלהם, איזו קואורדינציה!). חוואים
אוספים אצות מהקרקעית, לדשן בהם את השדות הצפים. רוכלים מעמיסים את הסירות בסלי
במבוק מלאים בסחורה. ואנחנו בתוך כל זה, מתאהבים כל יום קצת יותר בטבע ובאנשים
העדינים והחמודים שמחיים אותו (ומאכילים אותנו. אבל ממש. פיסית. דוחפים לנו אוכל
כאילו היינו אווזים מורעבים והם זוממים על הכבד שלנו).
בעיר הסמוכה Taunggyi החל פסטיבל כדורים פורחים – חיות, בודהות, נרות וזיקוקין ממריאים מעלה אל השמיים. נשמע רומנטי? הממ.. תחשבו שוב כשנותנים לכל חובבן לשחק באש, כשהקהל עומד צפוף צפוף מתחת לבלונים הבוערים. אצלכם כבר נכנסה הפסקת אש לתוקף ואצלנו נפתח מבצע עמוד ענן בהפגזות זיקוקין חזיתיות. ועוד לפני שהספקתי להתאושש מהבריחה הגדולה מאש התופת, קבוצת "Happies" – חבורת שיכורים מהתחת שתפקידה לעשות רעש ובלאגן בתופים במחולות – הכריחה אותי לרקוד איתם ולהצטלם איתם ומה לא. אחרי התאוששות ארוכה נוכחנו לדעת שזו היתה חוויה חזקה ולמען האמת, גם די מרגשת.
No comments:
Post a Comment